tirsdag den 14. juni 2011

Viva Italia

Nu blogger jeg lidt i omvendt rækkefølge, for det følgende handler om weekendens kulinariske oplevelser, der via komfur, kogebøger og behørig insisteren fra ældstebarnet, gik til Italien.

Lørdag morgen startede med, at Sif meget bestemt sagde: Italien! Så slæbte vi en bunke kogebøger med det tema ud på terrassen og så skulle der vælges. Svært, for Italien som helhed smager bare godt. Men pasta er jo svær at komme uden om, så valget faldt på hjemmelavede ravioli med krydderurtefyld.

Hjemmelavet pasta er altid en fest og så er det en opgave, Gil har sat sig tungt på. Jeg mistænker, at det skyldes mulighed for at benytte gadgets, aka pastamaskinen. Faktisk er vi så glade for hjemmelavet pasta, at vi seriøst overvejer at installere en tørrestang i køkkenet. Til raviolierne var det dog nødvendigt at tage hele spisebordet i brug og her kommer opskriften på pastadejen, i form af et dejligt fyldestgørende link med fine anvisninger:

http://www.italy.dk/mad/pasta/ravioli_tortellini.htm

Når pastadejen er på plads, fyldes den med krydderurtefyldet.

Krydderurtefyld

- 200 g. ricotta eller hytteost
- 100 g. friskrevet parmesan
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 håndfuld frisk oregano
- ½ tsk. tørret salvie (fordi vi ikke har salvie i krydderurtehaven - endnu)

Hak krydderurterne og bland halvdelen med ostene. Den anden halvdel af krydderurterne smides i 50 g. smeltet smør, der fungerer som sovs.

Fyld raviolierne, som anvist i linket og kom dem så i kogende vand et par minutter. Så tages de op, drypper af og overhældes med sovsen og 50 g. smuldret fetaost. Indrømmet, ikke specielt italiensk, men den salte ost fungerer fantastisk sammen med krydderurterne. Ecco ravioli!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar